Výživa a psychika: Jak pečovat o zdravý vztah k jídlu

ZAČÁTEK:
23/06/2025
FORMA:
prezenční kurz (3 hod)

LEKTOŘI KURZU:

Adresa

Univerzitní 22, Plzeň   Zobrazit mapu

Anotace:

Kurz je zaměřen na všeobecné zásady zdravé výživy s důrazem na jejich praktické uplatnění v každodenním životě.

Účastníci se naučí, jak správně kombinovat potraviny v jednotlivých jídlech podle principů zdravé výživy, a osvojí si orientaci v základních makroživinách (sacharidy, bílkoviny, tuky) i mikroživinách (vitamíny, minerální látky), včetně jejich významu pro zdraví a doporučeného denního příjmu.

V rámci kurzu bude vysvětleno, které potraviny mohou podpořit psychickou odolnost, a naopak, které mohou negativně ovlivňovat náladu. Účastníci získají praktické rady pro úpravu jídelníčku a sestavení stravy podporující duševní pohodu.

 

Lektor:

PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.

Termín:

pondělí 23. června 2025 9:00 – 12:00 UL 601 (6. patro budovy Fakulty strojní)

 

 

Koordinátor akce: Helena Hasnedlová, hasnedlh@rek.zcu.cz, +377 631 910


Máte o náš kurz zájem a není k dispozici vhodný termín? Neváhejte nás kontaktovat pro individuální konzultace. Zároveň nabízíme možnost uskutečnění kurzu pro skupinky zájemců – rádi se s vámi domluvíme na termínu a místě konání, které bude nejvíce vyhovovat vám.

Kontaktujte nás na kurzy@rek.zcu.cz